Brasserie Damier

Achter de historische Rococo-gevel uit 1769 schuilt een goed bewaard geheim.
Het unieke interieur kwam tot stand door de gerenommeerde Kortrijkse
“Kunstwerkstede Gebroeders De Coene”.

Brasserie Damier is rechtstreeks toegankelijk vanaf de Grote Markt en kan eveneens gehuurd worden voor recepties of private feesten.

 

Brasseriekaart

 

In Brasserie Damier kan u gezellig tafelen in het kader van een Parijse brasserie.
Wij serveren klassieke gerechten met een hedendaagse toets. De chef bereidt maandelijks 'menu du chef', volgens zijn inspiratie. Daarnaast is er 'Menu Damier' met vlees/vis keuze.

U kan lunchen of dineren op ons terras.
Reserveer uw tafel: https://www.hoteldamier.be/nl/brasserie-damier of 056 22 15 47.

Barkaart (13).pdf Menu restaurant and brasserie.pdf

Menu

Menu du chef 
Hapje van de chef
-
Tartaar van langoustines
kroepoek – chioggia biet – vinaigrette van yuzu
-
Kalfstournedos ‘Rossini’
truffeljus - pommes fondantes – romanesco
-
Panna cotta van vanille
gezouten caramel – bloedsinaasappel
65.00 pp

Menu Damier 
Hapje van de chef
-
Duo van kaas-& garnaalkroket
Of
Ganzenlever
uienconfituur – brioche
-
Tong ‘Ostendaise’
grijze garnalen – mosselen – puree
Of
Dunne lende
kropsla – frietjes
-
Crêpe Mikado
vanille ijs – chocoladesaus
Of
Kaasassortiment mr. Callebaut
60.00 pp

Drankenforfait bij beide menu's
Glas Ruinart
2 glazen aangepaste wijn
€ 35.00 

Menu restaurant and brasserie.pdf

Menu Valentijn

11 en 14 februari 

Geniet samen met uw geliefde van ons valentijnsmenu.

3-gangen menu:  € 65.00 pp
4-gangen menu:  € 85.00 pp

Drankenarrangement - 1 glas champagne en 2 glazen aangepaste wijn: € 35.00 pp

Vegetarisch menu:
Pani puri – ricotta - boschampignons
Cappuccino van butternut - truffelslagroom
Risotto van tuinkruiden - groene asperges - Kortrijkse brokkelkaas
Macarons D’ Amour  

€ 60.00 pp


Reserveer uw tafel in onze brasserie of in ons restaurant.

056 22 15 47 of www.hoteldamier.be

Valentijnmenu 2023.pdf

Sharing gerechten

'Let's bring people and food together'

Toscaanse meatballs - tomatensaus
Kaaskroketten
Garnaalkroketten
Vleeskroketten 'Dierendonck' - tartaarsaus 
Gepaneerde kip 'Kentucky style' - barbecuesaus                                            
Crunchy sushi                       
Goujonettes van pladijs - tartaarsaus
Calamari fritti - aziatische tartaarsaus
Oester ‘Fine de Claires’ 6 stuks - Xérèsazijn - citroen
Kaviaar ‘Imperial Heritage’ - blini’s - zure room - 30 gram                                      

                                                              
                                         
                                                        

                                        
                 

                                                       
                            
          

Terras

U kan heerlijk lunchen of dineren op het ruime, verwarmd terras, met uitzicht op de Grote Markt.
Op zaterdag kan u er terecht voor huisgemaakte pannenkoeken, ijs, een verwenkoffie enz...

 

Wijnkaart

Ontdek de verschillende continenten via onze uitgebreide wijnkaart. Naast de erg gewaardeerde klassiekers, vindt u er een ruim assortiment wijnen per glas.

Onze sommelier helpt u graag!

Wijnkaart Carte des vins Wine list.pdf

Genieten is de boodschap

Geniet van een hartverwarmende verwenkoffie, een heerlijk glas wijn of champagne of een verrassende ontdekking uit ons uitzonderlijk aanbod single malt whiskys

Laat u verrassen door de perfect geserveerde Copperhead gin,  Copperhead gin "Black Batch" of "Gibson" met blends, ontworpen door de eigenaar van het hotel, Yvan Vindevogel.

Intieme gesprekken alsook prettige bijeenkomsten vinden een perfecte setting in Brasserie Damier.

 

Tea room

Op zaterdag serveren we overheerlijke pannenkoeken, versbereide wafels en artisanaal ijs.
Ons verwarmd terras is de ideale uitvalsbasis om het spektakel op de Grote Markt te volgen vanaf de eerste rij.

Barkaart (13).pdf
Copperhead gin

Copperhead Gin

De ‘geestrijke’ ouder van de Copperhead Gin is Yvan Vindevogel, een succesvol Kortrijks ondernemer in de farmaceutica en eigenaar van Hotel Damier.
Bij de Copperhead Gin horen drie aromatische ‘blends’: kruidenmengsels in een pipetflesje. Elk flesje geeft een andere functie aan de Copperhead. De ‘Aperitivum’ wekt de eetlust op, het ‘Energeticum’ geeft energie en het ‘Digestivum’ helpt de vertering.

In oktober 2015 werd een tweede Copperhead Gin gelanceerd, Copperhead Black Batch.  Sinds februari 2018 kan u proeven van de Copperhead 'The Gibson Edition'.
In mei 2021 lanceert Yvan Vindevogel de non-alcoholische Copperhead gin.
Persbericht: klik hier

 

Lees meer Ga naar de website van Copperhead Gin